در این مقاله برایتان چه داریم :
- مقدمه
- موارد کمک کننده به بازشدن پیچ قفل شده
- استفاده از اسپری ضد زنگ
- استفاده از روغن ترمز خودرو
- حرارت می تواند کمک کار باشد
- بکس برقی را امتحان کنید!
- آچار رینگی کار آمد تر از آچار ساده !
- آچار لوله گیر ( آچار شلاقی )
- استفاده از اره آهن بری
- کوفتن پیچ گوشتی روی گل پیچ
- استفاده از اهرم
- نتیجه گیری
مقدمه

حتما تا کنون با پیچی که قفل شده و به هیچ عنوان باز نمیشه روبرو شدید و حسابی حالتون و گرفته در این مقاله می خواهیم راهکار هایی جهت باز کردن پیچ به شما ارائه می دهیم تا به سادگی پیچ قفل شده رو باز کنید ؛ پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
موارد کمک کننده به باز کردن پیچ قفل شده
استفاده از اسپری ضد زنگ
به جرأت می توان بهترین و راحت ترین راه باز کردن پیچ های زنگ زده را استفاده از اسپری ضد زنگ دانست ؛ این اسپری ها به دلیل نفوذ و قابلیت انحلال قوی و همچنین روان کنندگی سطح زنگ زده سبب می شوند که پیچ زنگ زده اولا عاری از زنگ شده و به سادگی گشوده شود.

شاید بین مردم شنیده باشید که نوشابه ، نفت و یا … و … نیز سبب این نتیجه می شوند اما به شما می گویم که آنها سبب از بین رفتن زنگ موجود روی سطح نمی شوند و مهم تر از همه اینکه سرعت عملکرد آنها بسیار پایین تر از اسپری ضد زنگ می باشد .
استفاده از روغن ترمز خودرو

استفاده از روغن ترمز خودرو نیز می تواند برای رفع زنگ زدگی و باز شدن نسبتا سریع پیچ یا مهره زنگ زده ماثر باشد؛ برای انجام آن نیاز است مقداری روغن ترمز را بر روی پیچ یا مهره زنگ زده ریخته و اندکی صبر کنید ؛ بعد از مدتی اقدام به باز کردن پیچ یا مهره نمایید ؛ خواهید دید که به سهولت مهره یا پیچ گشوده خواهند شد.
حرارت می تواند کمک کار باز کردن پیچ باشد

شما می توانید با به کارگیری یک مشعل یا یک فندک گازی و یا حتی با یک کبریت ساده پیچ قفل شده را باز کنید !
طریقه انجام آن این است که ابتدا شعله را روی پیچ گرفته تا پیچ کاملا داغ شود ؛ سپس با یک اسپری آب مقداری آب به روی پیچ یا مهره گرم شده اسپری کرده تا خنک شود.
با این کار شما خواهید دید که در اثر انبساط و انقباض رخ داده شده در پیچ زنگار بسته شده روی آن ترک کرده و پیچ کمی رها می شود و در نتیجه فرایند گشودن آن راحت تر خواهد شد.
بکس برقی را امتحان کنید!

استفاده از بکس برقی ضربه ای برای باز کردن پیچ و مهره های کوچک میتواند مناسب باشد، اما برای پیچ قفل شده بزرگتر بهتر است از سوکت های معمولی استفاده نکنید چونکه تحمل گشتاور ایجاد شده را نداشته و متلاشی میشود. سوکت فشار قوی که از آلیاژ مقاوم تر ساخته شده توانایی تحمل ضربه شدید را دارد. رنگ مشکی، آنرا از سایر سوکت ها متمایز میکند.
آچار رینگی کار آمد تر از آچار ساده جهت باز کردن پیچ
آچار رینگی نیز می تواند بسیار موثر باشد ؛ فرق آچار رینگی با آچار های معمولی این است که آچار رینگی به صورت یک رینگ دندانه دار است و چنانچه سایز آن با پیچ یا مهره برابر باشد به صورت کامل زوایای پیچ را احاطه کرده و با وارد کردن فشار زیاد دیگر گل پیچ خراب نشده و احتمال باز شدن آن بسیار است .
چنانچه دسته رینگی کوتاه بود و نیاز به قدرت بیشتری داشتید ، پیشنهاد میکنم از لوله ای جهت بلند تر کردن دسته آچار رینگی استفاده نمایید ؛ فقط حواستان باشد که به خاطر وارد کردن فشار زیاد آچار یا پیچ نشکنند؛ پس متناسب با پیچ و آچارتان طول لوله اهرم را افزایش یا کاهش دهید.

آچار لوله گیر ( همون آچار شلاقی خودمون 🙂 )
آچار لوله گیر یا آچار شلاقی نیز می تواند کمک خوبی برای باز کردن یک پیچ یا مهره یا لوله زنگ زده باشد ؛ زیرا دسته بلند آن سبب قدرت بیشتر در گیرایی و بازکردن میشود.

استفاده از اره آهن بری و سوهان
چنانچه گل پیچ خراب شده و دیگر توان ایستادن در برابر پیچ گوشتی را ندارد
دو راه در پیش روی شما خواهد بود :
- ایجاد شیار بزرگ تر برای استفاده پیچ گوشتی بزرگتر و قوی تر
به وسیله ی یک اره آهن بر شیارهای خراب شده پیچ را ترمیم کرده و به وسیله یک پیچ گوشتی بزرگتر آن را بگشایید ؛ فقط یادتون باشه که باید دو تا تیغ بذارید تا ضخامت جای اره شده (شیار) اندازه شود. - ایجاد لبه روی پیچ و باز نمودن آن با انبر قفلی
چنانچه گل پیچ گرد بود و امکان قفل انبرقفلی روی آن نبود به سادگی با یک سوهان ، ضلع مورد نیاز را روی آن ایجاد کرده و با استفاده از انبر قفلی به سادگی آن را بگشایید.

کوفتن پیچ گوشتی روی گل پیچ
کوفتن پیچ گوشتی به روی گل پیچ به وسیله کوفتن یک چکش روی انتهای پیچگوشتی سبب می شود پیچ گوشتی به روی گل پیچ مستحکم تر بماند و در نتیجه گل پیچ دیر تر خراب شود.
استفاده از اهرم
برخی اوقات کوتاهی طول آچار سبب می شود آچار قدرت لازم جهت گشودن پیچ یا مهره را نداشته باشد؛ به سادگی می توان با افزودن یک لوله به دسته آچار قدرت آچار را چند برابر نمود.
